Checking javascript support

To provide an enhanced user interface, this website uses javascript extensively.

If this text is not quickly replaced, your browser does NOT support javascript. Please enable javascript in your browser or use a different browser.

Tech for
Good

IT.Data.Impact.Mens.Natuur -
JDse

Positieve impact op mens en natuur met data - JDse

JDse wil een positieve impact maken op de maatschappij en de planeet door het leveren van pragmatische IT-oplossingen. Hierbij richt JDse zich meer en meer op het transformeren van voedselketens; van producent tot en met de consument. Data speelt een essentiële rol in de ketens om te kunnen transformeren naar transparante, ethische, regeneratieve en winstgevende ketens.

JDse staat voor eigenaarschap, toegankelijkheid en betaalbaarheid; drie kernwaarden die we fundamenteel hebben gemaakt voor onze oplossingen. Wij geloven dat boeren en andere partijen in de waardeketens altijd de zeggenschap moeten hebben over hun eigen data. Ook streven wij ernaar onze IT-oplossingen eenvoudig en betaalbaar te maken voor iedereen die ze nodig heeft - ongeacht de grootte of het vermogen.

 

Data van de boer, inzicht voor de boer met de Boeren Data Kluis

Met de Boeren Data Kluis kunnen boeren al hun gegevens veilig opslaan. We hebben een platform gecreëerd waarmee boeren eenvoudig hun data kunnen uploaden en veilig kunnen opslaan zodat ze met die data betere dagelijkse beslissingen kunnen nemen.

De Boeren Data Kluis biedt meer dan alleen het opslaan van gegevens van boeren. Systemen en andere gegevensbronnen die relevante data bevatten, lezen we in, integreren we en zetten we om in zinvolle inzichten die boeren helpen hun bedrijfsvoering, winstgevendheid, dierwelzijn en bodemgezondheid te verbeteren. We werken heel nauw samen met de boeren die ons platform gebruiken, zodat zij er in de praktijk ook echt iets aan hebben. Zo genereert het systeem relevante waarschuwingen over bijvoorbeeld diergezondheid of klimaat in de stal, en maakt het de boer makkelijk om relevante data op te slaan in de blockchain voor extra borging van voedselveiligheid.

Bezoek de Boeren Data Kluis website voor meer informatie.

 

Leven terug in de bodem met SoilBeat

SoilBeat heeft de missie om winstgevende regeneratieve landbouw op te schalen door alle boeren te voorzien van de beste kennis en aanbevelingen op het gebied van bodem- en plantgezondheid.

SoilBeat is een samenwerkingsplatform dat zowel agronomen als boeren bedient. Allereerst aggregeren we alle bodem- en plantgezondheidsgegevens zodat onderlinge verbanden en trends zichtbaar worden. Ten tweede voegen we metadata toe met toegepaste voedingsstoffen, weergegevens en daadwerkelijke opbrengsten. Op basis van dit totaal beeld hebben boeren en agronomen alle inzichten beschikbaar om praktisch uitvoerbare adviezen te maken gericht op het verbeteren van het regeneratief vermogen en de gezondheid van bodem en gewassen. Ten derde maakt SoilBeat het eenvoudig om het effect van de interventies te monitoren.

SoilBeat stroomlijnt in feite het hele proces van meten en leren; agronomen helpen om effectiever te werken met nauwkeurigere inzichten en boeren helpen te leren wat wel werkt op hun boerderij om daarmee de risico's van de transitie naar regeneratieve landbouw te verkleinen.

Bezoek de SoilBeat website voor meer informatie.

 

Vergroten maatschappelijke impact door kennis van SFNL te ontsluiten

Social Finance NL helpt organisaties bij het meten, financieren en vergroten van maatschappelijke impact. We hebben samen verschillende projecten gedaan, waaronder een project voor het Brabant Outcomes Fund. Met tooling hebben geholpen om de business case met alle betrokkenen te maken. Uiteindelijk zijn vanuit 83 sociaal ondernemers vijf impactmakers geselecteerd die uiterlijk eind december 2022 het beoogde resultaat moeten halen.

Andere gezamenlijke projecten omvatten het meten van de voortgang op Social Impact Bonds (SIBs), een quickscan om de resultaatgerichtheid van projecten en organisaties in beeld te brengen en een Impact Investing Scan om vermogensfondsen bewust te maken dat je naast het rendement ook het vermogen kunt inzetten voor de maatschappelijke doelstelling.

 

Vergroten kwaliteit subsidie aanvragen en kans op succes MDT-projecten

MDT (maatschappelijke diensttijd) is een ontdekkingsreis voor jongeren naar de beste versie van henzelf. En is een samenwerking van het Rijk, NJR, NOV, ZonMw, gemeenten en maatschappelijke organisaties. Ter ondersteuning van organisaties die MDT-projecten aanbieden, hebben we verschillende projecten gedraaid.

Naast recent een onderzoek onder gemeenten naar meerwaarde van MDT voor hun gemeente, hebben we een Adviestool ontwikkeld waarin kennis en ervaring wordt gedeeld hoe het beste een MDT-project op te zetten. Ook hebben we een Impact Finance Toolkit ontwikkeld met zowel MDT als Social Finance NL die helpt bij het vinden van alternatieve financieringsvormen. Dit om organisaties te helpen bij het voldoen aan de subsidie eisen rond co-financiering.

 

Over JDse

Bestuur

JDse maakt gebruik van een stevige backbone, heeft een overtuigende track record van verschillende maatschappelijke projecten en relevante ervaring die de 2 partners, Dirk Westra van Holthe en Debra Aurich meebrengen:

Dirk Westra van Holthe
Dirk Westra van Holthe
Partner - Tech & IT

Dirk wil, net als zijn grootvader, zijn kennis en ervaring inzetten om maatschappelijke impact te maken. Dirk is gedreven om mensen in hun kracht te zetten door ze de juiste inzichten te geven waardoor ze betere beslissingen kunnen nemen. Door data te ontsluiten voor mensen die daarmee continu kunnen verbeteren. Hij combineert zijn overtuiging voor deze datagedreven manier van werken met zijn ervaring en plezier als programmeur en bouwt al ruim 20 jaar slimme oplossingen in verschillende ondernemingen die hij heeft opgezet.

Debra Aurich
Debra Aurich
Partner - Marketing & Sales

Debra is partner bij JDse en sterk gemotiveerd om het voedselsysteem vanaf de grond te transformeren om de bodem en de biodiversiteit te herstellen. Zij is een doorgewinterde marketing & innovatiemanager met ervaring in verschillende leidinggevende posities bij multinationals, familie bedrijven en startups binnen de Food industrie en later software industrie. Gedurende haar loopbaan heeft zij meerdere social enterprises mede-opgezet; LaLuz in NL, 2Leap in Zuid Afrika. Als Scale Up coach heeft ze bedrijven geadviseerd over de implementatie van de Scale Up methodology, en nu heeft zij na het voltooien van het Fresh Venture Builder programma, zich bij JDse gevoegd om samen SoilBeat te bouwen en te schalen.

Team

Als JDse hebben we flinke ambities. Om die ambities waar te maken, zoeken we regelmatig nieuwe medewerkers en partners.

Wil jij je net als ons hard maken voor een betere voedselketen en een betere wereld? Volg ons dan op LinkedIn of neem contact met ons op.

Hoe kunnen we helpen?

Onze roots

JDse is opgericht door Dirk Westra van Holthe en is daarbij geïnspireerd door zijn grootvader Johannes Westra van Holthe.

Vanuit zijn interesse voor geschiedenis, heeft zijn grootvader Johannes met verschillende boeken en publicaties de geschiedenis rond Vollenhove en haar havenzaten vastgelegd. Naast ook de ridderschap van Drenthe en de kerken in Drenthe. Mede dankzij zijn interesse in geschiedenis, heeft hij in WO II een belangrijke rol gespeeld bij het behoud van historische kerkklokken.

JDse is een spin-off van Realtime, een in 2015 mede door Dirk opgericht IT-bedrijf dat een eigen online platform heeft ontwikkeld gespecialiseerd in het verzamelen, verwerken en presenteren van data. Vele organisaties hebben in de loop der jaren gebruik gemaakt / maken nog steeds gebruik van het platform waaronder bekende organisaties als de NOS, Wageningen University & Research, UWV, Flynth adviseurs & accountants, Ministerie van OCW, Caraad blastingadviseurs en Universiteit Leiden. Partijen die stuk voor stuk hoge eisen stellen aan functionaliteit, betrouwbaarheid en beveiliging.

Realtime heeft het platform de laatste jaren verder gespecialiseerd naar hun twee belangrijkste producten RealtimeMonitor en wijcontrolerenjedata.nl. JDse heeft het platform zelf ook doorontwikkeld. Op dit platform draaien oplossingen zoals de Boeren Data Kluis en SoilBeat.

Over ons

JD social enterprise is een adviesbureau en IT dienstverlener die helpt om maatschappelijke ideeën schaalbaar te maken.

#DoSomethingGreat #RegenAg #Impact

Neem contact met ons op

Weinterp 45
9241 HC Wijnjewoude

T: +31 (6) 236 79 345
M: dosomethinggreat@jdse.nl